Välkommen till Östersjö Port!

HAMNEN STÄNGD

Vi stänger hamnen för säsongen from den 1.10

Då ni hämtar era båtar ber vi att ni meddelar 24h i förväg på telefon: 0400544164

Tack för båtsäsongen 2019!

 

Östersjöport AB är en aktiebaserad gäst- och hemhamn

Östersjöport AB är en aktiebaserad gäst- och hemhamn som är beläget på Smultrongrundet, strax utanför Östra Hamnen i Hangö. I hamnen finns 295 båtplatser som alla har en ägare. Då ägaren inte är på plats kan vem som helst hyra platsen för en natt i taget. Platser går inte att förhandsboka via oss, men vi har vår nyaste brygga till salu på dockspot.com.

Vårt hamnkontor är beläget vid färjfästet då du anländer till hamnen. I hamnen finns dessutom nyrenoverade bastun och duschar för damer och herrar, 14 toaletter runt om i hamnen, en tvättstuga och en nyrenoverad restaurang.

Reservation av båtplatser via Dockspot!

Båtplatser kan inte bokas eller betalas på förhand via kontoret, utan måste göras via nätet (via Dockspot.com) där har vi har vår nyaste brygga till salu. Alla andra platser är ägda av någon, och därför kan ingen annan än aktieägaren reservera sin egen plats.

Mera information fås via kontoret eller ring +358 40 054 4164!

Samarbetspartners:

Bastu

I hamnen finns två elbastun för herrar, och en nybyggd elbastu för damer. I samband med dem finns också duschutrymmen och WC:n. Bastuna är varma mellan 8:00 och 9:30 på morgonen och 16:00-22:00. Däremellan är en städningspaus, men duscharna är tillgängliga för alla dygnet runt. Koden till bastuna fås vid betalning av hamnavgift.

Privat bastu

Ute på holmen finns två privat bastun med fina broar och simstegar direkt ner från terrassen. För aktieägarna är dessa bastuturer gratis men de måste boka sin tur på förhand via kontoret. För båtgäster är det också möjligt att hyra bastun under juni och augusti månad. I juli är det huvudsakligen aktieägarna som kan använda den. Bastuturerna är 1,5 h långa och bastu-utrymmet måste lämnas i gott skick för nästa tur. Bastuavgiften måste betalas i kontoret före ni får använda den, för då ges även koden och vidare instruktioner.

OM MAN INTE MEDDELAR OM FÖRHINDER KOMMER EN AVGIFT UPPBÄRAS AV BÅDE GÄSTER OCH AKTIEÄGARE!

WC

I hamnen finns 14 toaletter till förfogande för aktieägare och gästbåtsbesättningarna dygnet runt. Toaletterna kräver ingen kod.

Tvättstuga

I hamnkontorsbyggnaden bredvid WC:na finns en tvättstuga med två tvättmaskiner med tillhörande torktumlare. Användningen av tvättstugan bokas via listan som finns på väggen och sedan betalas avgiften till hamnkontoret. 8€ för en användning (maskin + torktumlare).

Simstrand

På holmen finns nu sedan 2018 en sandstrand som varit populär bland barnen. Den finns på högra sidan om damernas bastu och från stranden kan vem som helst ta ett dopp.

Avfallspunkt

Vi har avfallsmottagning förvåra båtgäster. Tills vidare ingen sortering. Under Regattan och Poker Run finns det soptunnor utspridda på hela holmen, t.ex. vid flaggstängerna och vid hamnkontoret. Vi håller Östersjöport rent!

Tömmning av septi och servicestation

Precis intill hamnen, vid ST1 bensinstation kan du avgiftsfritt tömma din toalettank. Bensin- och servicestationen betjänar dig även med mycket annat som du och din båt kan tänkas behöva, som t.ex. kemikalier, gas och sjökort.

Välkommen att avnjuta skärgårdssmaker och varm sommarstämning.

Finlands sydligaste restaurang Hangon Portti, som fick en totalrenovering våren 2013, bjuder dig på äkta skärgårdssmaker och hisnande vyer. Traditionella Hangon Portti är en unik kombination av avslappnad och elegant sommarstämning vid Skärgårdshavet. Menyn har komponerats av färska råvaror med respekt för det lokala. Jazzkvällarna på fredagar och många andra sommarevenemang förgyller helheten. Välkommen att njuta, terrassen väntar! 

Alla priser inklusive moms

Observera! Alla förhandsbokningar av gästbåtsplatser via dockspot!

+358(0)400 - 544 164

office@itamerenportti.fi

Smultrongrund, 10900 HANGÖ