Välkommen till Östersjö Port!

Lättnader i corona-restriktionerna i våra bastun:

 

Vid användning av privatbastuna rekommenderar vi fortfarande att endast personer tillhörande samma båtlag badar tillsammans. I de allmänna bastuna rekommenderar vi er att följa myndigheternas rekommendationer. De nya restriktionerna för bastu-, dusch- och omklädningsutrymmena är: Max. 8 pers. i männens- och max. 10 pers. i kvinnornas utrymmen.

Ni kan boka er tur genom att ringa: 0400 544 164, eller via epost office@itamerenportti.fi

Välkommen att kasta bad och njuta av våra berömda vyer!

ÖSTERSJÖPORT AB är en aktiebaserad gäst- och hemmahamn

Östersjöport AB är en aktiebaserad gäst- och hemmahamn som är belägen på Smultrongrundet, strax utanför Östra Hamnen i Hangö. I hamnen finns 295 båtplatser. Lediga platser får köpas för en natt åt gången. En reserverad plats känns igen av röda koner som finns vid platsens nummer. Endast aktieägaren kan reservera sin plats. MEN vi har båtplatser vid vår nyaste brygga (A-bryggan) som går att reservera via dockspot.com. Gå in på Dockspot där Ni kan förhandsreservera och betala för gästbåtplatser.

Vårt hamnkontor är beläget vid färjfästet då du anländer till hamnen. Vi ber Er betala så fort sommöjligt efter att ni anlänt till hamnen. (Vid obetald hamnavgift uppbärs en 15€:s tilläggskostnad. ) I hamnen finns också nyrenoverade bastun för både män (2020) och kvinnor (2017), 14 toaletter, en tvättstuga och en nyrenoverad restaurang.

Reservation av båtplatser via dockspot!

Vi har vår nyaste brygga A och platserna F16-F18, i58b och i61b till salu via sidan dockspot.com.

Mera information fås via kontoret eller ring +358 40 054 4164!

Samarbetspartners:

Bastu

Användning av våra nyrenoverade allmänna bastuutrymmen för både män (2020) och kvinnor (2017) ingår i hamnavgiften. Både damernas och herrarnas bastun är eluppvärmda. I samband med dem finns duschutrymmen och toaletter. Bastuna är varma 8:00-9:30 på morgonen och 16:00-22:00 på kvällen. Däremellan är bastun inte varm, men duscharna är tillgängliga för alla dygnet runt. Koden till bastun fås vid betalning av hamnavgift.

Privata bastun

På ön finns två privata bastun, med idylliska vyer, fina broar och simstegar rakt från terrassen till havet. För aktieägarna är bastuturerna gratis, men alla bör boka tur via hamnkontoret. Båtgäster har också möjlighet att hyra bastun under maj, juni och augusti. I juli är det i huvudsak aktieägarna som får använda dem. Bastuturerna är 1,5h långa och utrymmena bör lämnas i gott skick för nästa tur. Bastuavgiften bör betalas till hamnkontoret innan användning, och vid betalning får Ni en kod och vidare instruktioner. Boka er en tur, kom och njut av våra berömda bastun och av Östersjöns finaste vyer!

Kom ihåg att meddela hamnkontoret vid förhinder! Vid oanmält förhinder uppbär vi en uppvärmningsavgift utöver den normala avgiften. Detta gäller både aktieägare och gäster!

OM MAN INTE MEDDELAR OM FÖRHINDER KOMMER EN AVGIFT UPPBÄRAS AV BÅDE GÄSTER OCH AKTIEÄGARE!

WC

I hamnen finns 14 toaletter till förfogande för aktieägare och gästbåtsbesättningarna dygnet runt. Toaletterna kräver ingen kod.

Tvättstuga

I hamnkontorsbyggnaden finns en tvättstuga. Till förfogande finns två tvättmaskiner med tillhörande torktumlare. Användningen av tvättstugan (1h + 1h) bokas via listan som finns på väggen. Betalningen görs till hamnkontoret före användingen, och då får man också tvättpolletten.

Badstrand

På holmen finns en badstrand sedan 2018, som varit populär i synnerhet bland barnen. Den är belägen på högra sidan om dambastun, och från stranden kan vem som helst unna sig ett dopp.

Avfallspunkt

På holmen, till höger om dambastun, finns vår avfallspunkt. Ni har möjlighet att sortera blandavfall, papp och bioavfall. Under högveckosluten (2.7-5.7 och 6.8-9.8) finns sopkärl runt om i hamnen, bl.a. vid flaggstängerna och vid hamnkontoret. Håll Östersjö Port och Skärgården ren!

Tömmning av septi och servicestation

Precis intill hamnen finns ST1 bensin- och servicestation. Bakom servicestationen kan du avgiftsfritt tömma din septitank. Stationen betjänar dig även med mycket annat som du och din båt kan tänkas behöva, t.ex. kemikalier, gas och sjökort.

– Förnyade bastuutrymmen för damer 1 och herrar 2
- 2 strandbastun 3
- Badstrand 4
- 2018 förnyad restaurang 5
- Hamnkontor och tvättstuga 6
- Rastområde för hundar 7
- 14 toaletter!

Välkommen att avnjuta skärgårdssmaker och varm sommarstämning.

Finlands sydligaste restaurang Hangon Portti, som fick en totalrenovering våren 2013, bjuder dig på äkta skärgårdssmaker och hisnande vyer. Traditionella Hangon Portti är en unik kombination av avslappnad och elegant sommarstämning vid Skärgårdshavet. Menyn har komponerats av färska råvaror med respekt för det lokala. Jazzkvällarna på fredagar och många andra sommarevenemang förgyller helheten. Välkommen att njuta, terrassen väntar! 

Alla priser inklusive moms

Observera! Alla förhandsbokningar av gästbåtsplatser via dockspot!

+358(0)400 - 544 164

office@itamerenportti.fi

Smultrongrund, 10900 HANGÖ