Välkommen till Östersjö Port!!

Gästhamnen är öppen!

Se öppethållningstiderna nedan.

Östersjö Port är öppen för gäster!

31.5 – 19.6: Vi är öppna varje dag 8-24 frånsett fre – sö 14 – 16.6 då vi även betjänar på natten.

Från 20.6 är hamnkontoret öppet och färjan går hela dygnet runt.

Bastuna värms enligt önskemål för gästande båtar, duscharna och toaleterna är i bruk dygnet runt.

Strandbastuna kan beställas enligt öppethållningstiderna från hamnkontoret.

Vi nås på numret 0400-544 164 och på adressen [email protected].

VÄLKOMMEN!!

Önskar alla vi på Östersjö Port

Hamnkontoret året runt: 0400 - 544 164

ÖSTERSJÖ PORT AB är en aktiebaserad gäst- och hemmahamn

Östersjö Port Ab är en aktiebaserad gäst- och hemmahamn som är belägen på Smultrongrundet, strax utanför Östra Hamnen i Hangö. I hamnen finns 285 båtplatser. Lediga platser får hyras för en natt åt gången. En reserverad plats känns igen av röda koner som finns vid platsen. Vi har båtplatser vid A-bryggan som går att reservera via dockspot.com. Länk nedan

Vårt hamnkontor är beläget vid färjfästet då du anländer till hamnen från fastlandet. Vi ber Er betala hamnavgiften vid första bästa tillfälle efter att ni anlänt till hamnen. (Vid obetald hamnavgift uppbärs en 15€:s tilläggskostnad. ) I hamnen finns också nyrenoverade bastun för både män (2020) och kvinnor (2017), 14 toaletter, en tvättstuga och en nyrenoverad restaurang.

Förhandsreservation av båtplatser kan göras via nätet.

Förhandsrservering här!

 

Vi har vår nyaste brygga A och platserna F17-F18 tillgängliga för förhandsreservation.

Övriga platser är lediga om där inte finns båt eller en röd kägla.

Mera information fås via kontoret eller ring +358 400 544 164!

 

Hamnkarta (klicka på kartan för platsläget)

Samarbetspartners:

Bastu

Användning av våra nyrenoverade allmänna bastuutrymmen för både män (2020) och kvinnor (2017) ingår i hamnavgiften. Både damernas och herrarnas bastun är eluppvärmda. I samband med dem finns duschutrymmen och toaletter. Herrbastun är varm under sommarsäsongen 8:00-9:30 och dambastun 9:30-11 på morgonen och 16:00-22:00 på kvällen. Däremellan är bastun inte varm, men duscharna är tillgängliga för alla dygnet runt. Koden till bastun fås vid betalning av hamnavgift.

Dambastun städas kl 8-9:30 och herrbastuna 9:30-11.

 

Privata bastun

På ön finns två strandbastun, med idylliska vyer, fina broar och simstegar rakt från terrassen till havet. För aktieägarna är bastuturerna gratis, men alla bör boka tur via hamnkontoret. Båtgäster har också möjlighet att hyra bastun under maj, juni innan midsommar och igen från första augusti. Från midsommarafton till slutet av juli är strandbastuna enbart för aktieägarna och våra årshyresgäster. Bastuturerna är 1,5h långa och utrymmena bör lämnas i gott skick för nästa tur. Bastuavgiften bör betalas till hamnkontoret innan användning, och vid betalning får Ni en kod och vidare instruktioner. Boka er en tur, kom och njut av våra berömda bastun och av Östersjöns finaste vyer!

Kom ihåg att meddela hamnkontoret vid förhinder! Vid oanmält förhinder uppbär vi en uppvärmningsavgift utöver den normala avgiften. Detta gäller både aktieägare och gäster!

OM MAN INTE MEDDELAR OM FÖRHINDER KOMMER EN AVGIFT UPPBÄRAS AV BÅDE GÄSTER OCH AKTIEÄGARE!

WC

I hamnen finns 14 toaletter till förfogande för aktieägare och gästbåtsbesättningarna dygnet runt. Toaletterna kräver ingen kod.

Tvättstuga

I hamnkontorsbyggnaden finns en tvättstuga. Till förfogande finns två tvättmaskiner med tillhörande torktumlare. Användningen av tvättstugan (1h + 1h) bokas hamnkontoret. Betalningen görs till hamnkontoret före användingen, och då får man också tvättpolletten.

Badstrand

På holmen finns en badstrand sedan 2018, som varit populär i synnerhet bland barnen. Den är belägen nordväst om dambastun, och från stranden kan vem som helst unna sig ett dopp.

Avfallspunkt

På holmen, vid gången till C-bryggan bredvid dambastun, finns vår avfallspunkt. Ni har möjlighet att sortera blandavfall, papp och bioavfall. Under högveckosluten (2.7-5.7 och 6.8-9.8) finns sopkärl runt om i hamnen, bl.a. vid flaggstängerna och vid hamnkontoret.

Håll Östersjö Port och Skärgården ren!

Tömning av septiktank och servicestation

Precis intill hamnen finns ST1 bensin- och servicestation. Österom servicestationen kan du avgiftsfritt tömma din septiktank. Stationen betjänar dig även med mycket annat som du och din båt kan tänkas behöva, t.ex. kemikalier, gas och sjökort.

– Förnyade bastu-utrymmen för damer 1 och herrar 2
- 2 strandbastun 3
- Badstrand 4
- 2018 förnyad restaurang 5
- Hamnkontor och tvättstuga 6
- Rastområde för hundar 7
- 14 toaletter!

Välkommen att avnjuta skärgårdssmaker och varm sommarstämning.

 

Finlands sydligaste restaurang Hangon Portti bjuder dig på äkta skärgårdssmaker och hisnande vyer. Traditionella Hangon Portti är en unik kombination av avslappnad och elegant sommarstämning vid Skärgårdshavet. Menyn har komponerats av färska råvaror med respekt för det lokala.

 

Du hittar äppettiderna här: https://www.hangonportti.fi/

 

Välkommen att njuta, terrassen väntar! 

Alla priser inklusive moms

Observera! Alla förhandsbokningar TAS EMOT FÖRST 1.5.2022

+358(0)400 - 544 164 (Hamnkontoret)

[email protected] (hamnkontor)

Smultrongrund, 10900 HANGÖ

+358(0)400 - 114 798 (J.Slotte)

[email protected] (administration)

PB 82, 10901 HANGÖ